Menu

Yleisiä kysymyksiä

Q: Mikä Litomove® on?
A: Litomove®-tuotteet on tarkoitettu nivelten hyvinvoinnin ylläpitoon ja edistämiseen. Litomove®-tuotemerkin alle kuuluu kolme tuotetta: Litomove® Ruusunmarja, Litomove® Glukosamiini ja Litomove® Kollageeni II. Yhdistävänä tekijänä Litomove®-tuotteissa on se, että ne kaikki sisältävät ruusunmarjaa ja C-vitamiinia. Litomove®-tuotteet ovat ravintolisiä, jotka täydentävät ruokavaliota.

Q: Onko kaikilla ruusunmarjavalmisteilla sama teho?
A: Ei ole. Markkinoilla on paljon erilaisia ruusunmarjavalmisteita, joten on tärkeää varmistaa, että vaikuttavaa ainetta on riittävästi. Kaikissa ruusunmarjavalmisteissa ei myöskään ole erikseen lisättyä C-vitamiinia kuten Litomove®-tuotteissa.

Q: Miten Litomove®-tuotteet eroavat toisistaan?
A: Litomove®-tuotteet eroavat ainesosiltaan, vaikutusmekanismeiltaan, päiväannokseltaan ja tuotemuodoltaan toisistaan:

Tuote Sisältää* Suositeltava päiväannos Vaikutusmekanismit
Litomove® Ruusunmarja – ruusunmarja (Rosa Canina L.)

– C-vitamiini

3 kapselia, jotka voidaan myös avata ja sirotella ruoan tai juoman sekaan – ruusunmarja auttaa pitämään nivelet terveinä, vahvoina ja liikkuvina.

– C-vitamiini edistää kollageenin muodostusta rustojen ja luuston toimintaa varten.

Litomove® Glukosamiini – äyriäisperäinen glukosamiini (jokiravut ja lumitaskuravut)

– ruusunmarjauute (Rosa Canina L.)

– C-vitamiini

– kupari

– magnesium

 

1 nieltävä tabletti – glukosamiinia on luontaisesti rustossamme

– ruusunmarja auttaa pitämään nivelet terveinä, vahvoina ja liikkuvina

– C-vitamiini edistää kollageenin muodostusta rustojen ja luuston toimintaa varten

– kupari edistää sidekudosten pysymistä normaaleina

– magnesium edistää lihasten toimintaa ja luuston pysymistä normaalina

Litomove® Kollageeni II – eläinperäinen (kanasta eristetty) kollageeni tyyppi II

– ruusunmarjauute (Rosa Canina L.)

– C-vitamiini

– kupari

1 nieltävä tabletti – kollageeni on proteiini, jota on muiden muassa luustossa, rustossa ja sidekudoksessa

– ruusunmarja auttaa pitämään nivelet terveinä, vahvoina ja liikkuvina

– C-vitamiini edistää kollageenin muodostusta rustojen ja luuston toimintaa varten

– kupari edistää sidekudosten pysymistä normaaleina

Q: Mikä merkitys ruusunmarjalla on Litomove®-tuotteissa?
A: Ruusunmarja auttaa pitämään nivelet terveinä, vahvoina ja liikkuvina.

Q: Mistä ja miten Litomove®-tuotteiden ruusunmarja tulee ja on valmistettu?
A: Litomove® -tuotteissa käytetään luonnossa kasvavia villejä ruusunmarjoja, jotka poimitaan Chilen merenrannoilta. Ruusunmarjan kuivaaminen, siementen poistaminen ja jauhatus tehdään uudenlaisella, ainutlaatuisella valmistusmenetelmällä, jolle on haettu patenttia. Ruusunmarjalaji on valittu sen perusteella, että analyyseissä siinä on havaittu erityisen paljon vaikuttavia aineita.

Q: Miksi Litomove®-tuotteissa käytetään chileläistä ruusunmarjaa, eikä esimerkiksi pohjoismaista poimittuja ruusunmarjoja?
A: Analyyseissä on havaittu, että chileläiset ruusunmarjat sisältävät enemmän vaikuttavia aineita kuin esimerkiksi Tanskassa kasvavat tai viljellyt ruusunmarjat.

Q: Miksi Litomove®-tuotteissa käytetään ruusunmarjaa, jossa ei ole siemeniä ja mikä hyöty siitä saadaan?
A: Ruusunmarjan niveliin vaikuttavat aktiiviset aineet sijaitsevat ruusunmarjan kuoressa, eivät siemenissä. Siksi siemenet on poistettu Litomove® -tuotteisiin käytettävistä ruusunmarjoista ennen kuin ruusunmarjojen kuoret jauhetaan. Koska ruusunmarjan painosta noin 50 % on siemeniä, siementen poiston ansiosta pienemmästä määrästä ruusunmarjajauhetta saadaan suurempi määrä aktiivisia ainesosia kuin aikaisemmin. Esimerkiksi Litomove® Ruusunmarjan päiväannos on tästä johtuen nyt vain 3 kapselia entisen 6 kapselin sijaan.

Q: Mikä merkitys C-vitamiinilla on Litomove®-tuotteissa?
A: Ruusunmarja sisältää luonnostaan C-vitamiinia. Litomove®-tuotteisiin on lisätty C-vitamiinia erikseen, koska tuotteen valmistuksessa häviää jonkin verran C-vitamiinia ja C-vitamiinin määrä halutaan standardoida vakioksi. C-vitamiini ylläpitää nivelten hyvinvointia monin tavoin. C-vitamiini on tehokas antioksidantti eli se suojaa kehon soluja hapettumiselta. Se myös tukee elimistössä kollageenin muodostamista. Kollageeni on yleisesti luustossa, rustossa ja ihossa esiintyvä sidekudosproteiini. Ilman C-vitamiinia kolminkertaiset spiraalit kollageenin rakenteessa jäävät muodostumatta ja tämän seurauksena kollageenin toiminta heikkenee. C-vitamiini tukee myös luuston normaalia toimintaa. Neljäntenä tekijänä on C-vitamiinin osallistuminen elimistön puolustusjärjestelmän toimintaan, mitä kautta se ylläpitää yleistä vastustuskykyä. C-vitamiini edistää myös toisen antioksidantin, E-vitamiinin muuntumista kehossa pelkistyneeseen eli aktiiviseen muotoon.

Q: Mikä merkitys kuparilla ja magnesiumilla on Litomove®-tuotteissa?
A: Litomove®-tuotteista Litomove® Kollageeni sisältää kuparia ja Litomove® Glukosamiini sekä kuparia että magnesiumia. Kupari edistää sidekudosten pysymistä normaalina. Magnesium edistää lihasten toimintaa ja luuston pysymistä normaalina.

Q: Miten Litomove®-tuotteita on tutkittu?
Litomove® Ruusunmarjalla on tehty kahdeksan kliinistä tutkimusta. Ne kaikki osoittavat, että Rosa Canina L. ruusunmarja on tehokas nivelten hyvinvoinnin ylläpidossa.

Q: Miten nopeasti tulokset näkyvät ja tuntuvat?
A: Se kuinka nopeasti tulokset näkyvät on yksilöllistä. Noudatettaessa pakkauksen annostus- ja käyttöohjeita tulokset näkyvät keskimäärin:

  • Litomove® Ruusunmarja: 1-3 kuukauden kuluessa
  • Litomove® Glukosamiini: 3-6 kuukauden kuluessa
  • Litomove® Kollageeni II: 6 kuukauden kuluessa.

Q: Miten Litomove®-tuotteet tulee säilyttää?
A: Litomove®-tuotteet säilytetään kuivassa paikassa huoneenlämmössä (alle 25ºC) ja pienten lasten ulottumattomissa.

Q: Voinko käyttää Litomove®-tuotteita, jos käytän lääkkeitä?
A: Sinun kannattaa aina olla yhteydessä lääkäriin tai sairaanhoitajaan, jos sinulla on käytössäsi joku säännöllinen lääkitys ennen Litomove®-tuotteen käytön aloitusta.

Q: Voiko raskaana oleva tai imettävä käyttää Litomove®-tuotteita?
A: Suosittelemme raskaana olevia ja imettäviä käyttämään ravintolisiä harkiten ja konsultoimaan hoitavaa lääkäriä ennen minkä tahansa ravintolisän käytön aloittamista.

Q: Voivatko Litomove®-tuotteet aiheuttaa allergisia reaktioita?
A: Mikäli olet allerginen jollekin, lue Litomove®-tuotteiden ainesosat tarkkaan. Mikäli tuote sisältää ainesosia, joille olet allerginen, kyseinen tuote ei sovellu sinulle. Litomove® Glukosamiini sisältää äyriäisperäistä glukosamiinisulfaattia, joten tuote ei sovellu äyriäisallergisille. Mikäli saat Litomove®-tuotteesta allergisen reaktion, lopeta tuotteen käyttö heti ja ole yhteydessä hoitavaan lääkäriisi.