Menu

Litomove® Glukosamiini

Q: Mikä on Litomove® Glukosamiinin päiväannos?
A: Litomove® Glukosamiinin suositeltava vuorokausiannos on 1 tabletti päivässä. Tabletti niellään kokonaisena veden kera pääaterian yhteydessä. Suositeltavaa vuorokausiannosta ei saa ylittää. Tuotetta tulee käyttää suositeltu vuorokausiannos terveysvaikutusten aikaansaamiseksi.

Q: Mitä on glukosamiini?
A: Glukosamiini on sokerikomponentti, aminomonosakkaridi. Glukosamiinia on luontaisesti rustossamme. Glukosamiinia tarvitaan glykoaminoglykaanien ja glukoproteiinien valmistukseen. Glykoaminoglykaanit ja glukoproteiinit ovat välttämättömiä ruston vesitasapainolle. Vesi toimii rustossa geelimäisesti ja suojaa rustoa viskoelastisilla ominaisuuksillaan.

Q: Mistä Litomove® Glukosamiinin glukosamiini saadaan?
A: Litomove®Glukosamiinin glukosamiini uutetaan äyriäisistä, tarkalleen ottaen jokiravun ja lumitaskuravun kuorista. Äyriäiset pyydetään rekisteröidyiltä kalastusalueilta Eteläiseltä Kiinanmereltä, sertifikaatin omaavilta kalastajilta. 

Q:Miksi Litomove® Glukosamiinissa käytetään äyriäisperäistä glukosamiinia eikä kasviperäistä glukosamiinia?
A: Tuotekehitysyksikkömme teki vertailuja glukosamiinisulfaatin ja glukosamiinihydrokloridin välillä. Tieteellisiin tutkimuksiin perustuen glukosamiinimuodoksi valittiin glukosamiinisulfaatti, jota on äyriäisissä. Glukosamiinisulfaattitutkimuksia on tehty enemmän kuin glukosamiinihydrokloriditutkimuksia.

Q: Litomove® Glukosamiinissa ruusunmarja on uutemuodossa, miksi ja mitä uute on?
A: Litomove® Glukosamiinin ruusunmarjauutteessa käytetään samaa ruusunmarjaa, joka on ainesosana myös Litomove® Ruusunmarjassa eli Rosa Canina L. -ruusunmarjaa. Ruusunmarjajauhe uutetaan vesi-etanoliseokseen. Kun käytetään uutetta, vaikuttavia aineita saadaan mahtumaan enemmän pienempään tilavuuteen. Yksi gramma ruusunmarjauutetta vastaa noin kahdeksaa grammaa ruusunmarjajauhetta ilman siemeniä. Litomove® Glukosamiini sisältää 100 mg ruusunmarjauutetta, joten se vastaa noin 800 mg ruusunmarjaa ilman siemeniä.

Q: Litomove® Glukosamiinin päiväannnoksessa on 500 mg glukosamiinisulfaattia eli 500 mg glukosamiinia. Miten määrä on valittu?
A: Glukosamiinin määrä on hyvin vertailukelpoinen muihin ravintolisinä myytävien glukosamiinituotteiden kanssa. On huomioitava myös se, että glukosamiinin lisäksi tuote sisältää myös ruusunmarjaa.

Q: Sisältääkö Litomove® Glukosamiini:
maitoproteiinia – ei sisällä aineosia maidosta
laktoosia – ei sisällä ainesosia maidosta
soijaa – ei sisällä ainesosia soijasta
gluteenia – ei sisällä gluteenia
lisättyä sokeria – ei sisällä lisättyä sokeria
makeutusaineita – ei sisällä makeutusaineita